Vinkki! Mutakakun idea on että kakku on sisältä
"raaka" ja vain reunoilta paistunut. Jäähtyneenä sitä on helpompi
käsitellä ja jääkaappikylmänäkin maistuu hyvälle. Kakun voi hyvin valmistaa
päivää ennen tarjoilua. Tarjoile jäätelön kera.
200 g Fazer Tumma
leivontasuklaata
200 g voita
4 kpl munaa
2 dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
- Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
- Sulata suklaa ja voi ja kaada munasokeriseokseen.
- Lisää vehnäjauhot ja leivinjauhe.
- Sekoita varovasti.
- Kaada seos voideltuun, jauhoitettuun pyöreään vuokaan (n. 25 - 26cm).
- Paista 200 asteessa, uunin alatasolla n. 15-20 min.
Mutakakku jää sisältä löysähköksi ja jähmettyy hieman jäähtyessään. Jäähdytä kakku hyvin ennen tarjoilua, ensin huoneen lämmössä, sitten jääkaapissa.
(fazermakeiset.fi)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti