keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Mutakakku



Vinkki! Mutakakun idea on että kakku on sisältä "raaka" ja vain reunoilta paistunut. Jäähtyneenä sitä on helpompi käsitellä ja jääkaappikylmänäkin maistuu hyvälle. Kakun voi hyvin valmistaa päivää ennen tarjoilua. Tarjoile jäätelön kera.


200 g Fazer Tumma leivontasuklaata
200 g voita
4 kpl munaa
2 dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

  • Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. 
  • Sulata suklaa ja voi ja kaada munasokeriseokseen. 
  • Lisää vehnäjauhot ja leivinjauhe. 
  • Sekoita varovasti. 
  • Kaada seos voideltuun, jauhoitettuun pyöreään vuokaan (n. 25 - 26cm).  
  • Paista 200 asteessa, uunin alatasolla n. 15-20 min.

Mutakakku jää sisältä löysähköksi ja jähmettyy hieman jäähtyessään. Jäähdytä kakku hyvin ennen tarjoilua, ensin huoneen lämmössä, sitten jääkaapissa.



 (fazermakeiset.fi)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti