tiistai 16. heinäkuuta 2013

Ruissipsit lohitäytteellä


Ruissipseistä voi saada hyviä pikkusyötäviä ilman suurta vaivaa vaikkapa juhliin, arkeen tai illanistujaisiin. Täytteitäkin pystyy valmistamaan niin montaa erilaista kuin vain sattuu itse keksimään. Itse valmistin täytteeksi lohitäytteen, joka oli mielestäni tosi hyvää. Näitä teen tulevaisuudessa varmasti toistekin erilaisia täytteitä kokeillen.

Tarvitset
Ruissipsejä (Linkosuon)
200 g tuorejuustoa (esim. ruohosipuli tai tilli)
150 g ranskankermaa/smetanaa
Noin 150 g kylmäsavustettua lohta
Sipulia
Mustapippuria
Loraus sitruunamehua 
  • Silppua sipuli ja lohi.
  • Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma keskenään. Sekoita mukaan myös silpotut lohi ja sipuli.
  • Mausta mustapippurilla ja sitruunamehulla. 
  • Pursota täyte ruissipsien päälle ja koristele tillillä.

Vinkki! Pursota täytettä sipsien päälle vasta hieman ennen tarjoilua, koska sipsit vetistyvät aika nopeasti ja ne eivät ole enää sen jälkeen kovin rapsakoita, vaan pehmeitä. Ainakin itse tykkäsin sipseistä enemmän rapsakoina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti