maanantai 29. huhtikuuta 2013

Tummasuklaaomenat
Joku aika sitten kävin ostoksilla Punnitse & Säästä kaupassa. Silloin siellä oli maistiaisina tummalla suklaalla kuorrutettuja omenoita, jotka olivat mielestäni aivan taivaallisen hyviä! Siitä syntyikin ajatus, että kokeilisin tehdä niitä itse. Joten eihän siinä enää muuta vaihtoehtoa ollut kuin lähteä kauppaan omena ja suklaaostoksille.

Netistä katselin vinkkejä omenoiden kuivattamiseen ja päädyin kuivattamaan niitä pyykkitelineellä. Omenoiden kuivattaminen onnistuisi nopeammin uunissakin, mutta päätin itse kokeilla tuota ekologisempaa vaihtoehtoa. Eikä pyykkitelineellä kuivattamamiseenkaan mennyt kuin pari päivää! Samalla koti sai omenaisen tuoksun. Pelkät kuivatut omenat ilman suklaata maistuivat jo todella hyviltä.

Jos ei jaksa alkaa kuivattamaan omenoita itse, voi kuivatut omenat ostaa valmiiksi kaupasta. Esimerkiksi juuri Punnitse & Säästä myy kuivattuja omenoita.

 • Kuori ja viipaloi omenat. 
 • Leikkaa pienellä veitsellä omenaviipaloiden keskelle reikä. Tämä sen takia, koska en omista omenaporaa jolla olisin saanut siemenkodan jo ennen kuorimista pois. Sujuu hyvin ilman sitäkin! 
 • Laita omenaviipaleet kuivumaan pyykkitelineelle pariksi päiväksi. 
 • Sulata tummasuklaa vesihauteessa ja dippaa kuivatut omenaviipaleet suklaasulassa. 
 • Anna suklaaomenoiden kuivua leivinpaperin päällä. 
 • Nauti! 
Eivät ehkä ole ulkonäöltään kauneimpia, mutta sillä ei ollut tässä tapauksessa mitään väliä :)

2 kommenttia:

 1. Siis olen ihan koukussa näihin ja monesti tullut mieleen että voisi tehdä itsekin. Kiitos ohjeesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä kyllä omena ja suklaa toimivat yhdessä tosi hyvin :) Kiitos itsellesi kommentistasi!

   Poista