tiistai 14. toukokuuta 2013

Dallaspullat

 

Jostain syystä tykkään tosi paljon pullan leipomisesta. Itselleni leipominen on yleensäkin tosi rentouttavaa puuhaa, mutta erityisesti pidän pullan leipomisesta ja pullataikinan valmistamisesta. Tällä kertaa kokeiluun pääsivät dallaspullat, jotka herkullisuudellaan veivät kielen mennessään. 

Valmista ensin puolen litran pullataikina.

Täyte (ohje täältä)
150 g voita
200g vaniljarahkaa
1/2 dl siirappia
65 g vaniljakastikeaineksia
1 rkl vaniljasokeria
  • Sulata voi.
  • Lisää rahka, siirappi, vaniljakastikeainekset ja vaniljasokeri. Sekoita hyvin.

Pullien leipominen
  • Jaa kohonnut taikina kahteen osaan ja leivo pullat yksi taikinapuolikas kerrallaan. 
  • Vaivaa taikinasta ensin ilmakuplat pois. 
  • Kauli taikina jauhoitetulla pöydällä suorakaiteen muotoiseksi levyksi. 
  • Levitä taikinalevylle puolet täytteestä. 
  • Kieritä taikinalevy rullalle ja leikkaa pötkö paloiksi. 
  • Nosta pullat vuokiin (tai leivinpaperin päälle), voitele kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. 
  • Paista 225 asteessa noin 10-15 minuuttia.
  • Leivo toinen taikinapuolikas samalla tavalla.

Mikähän siinä pullan leipomisessa niin houkuttaa.. Kenties suussa sulavat itsetehdyt pullat ja niiden tuoksu? Onkos teillä erityisiä suosikkeja leipomisessa?

    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti