perjantai 19. huhtikuuta 2013

Hillosilmät


Tämä resepti on peräisin Ulla Svenskin Pipareista pitsikakkuun - kirjasta. Nämä hillosilmät ovat tosi helppotekoisia ja vieläpä hyviä! 

250 g voita
1 1/2 dl tomusokeria
4 1/2 dl vehnäjauhoja
paistonkestävää vadelmamarmeladia
  • Vaahdota voi ja siivilöity tomusokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. 
  • Siivilöi jauhot vaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi. 
  • Pursota massa tähtityllalla ruusukkeiksi leivinpaperille. 
  • Pursota jokaisen ruusukken keskelle vadelmamarmeladia. 
  • Paista 225 asteessa 5-7 minuuttia, kunnes hillosilmät ovat kauniin kullanruskeita. 
 
Kuten varmaan huomaatte, etten itse pursottanut näitä. Pursottamisesta ei tällä kertaa tullut mitään, joten pyörittelin taikinasta käsin palloja. Painelin sitten sormin näitä palloja littanaksi ja laitoin päälle nokareen marmeladia. Onnistui näinkin :)
Nämä hillosilmät menivät pakasteeseen odottamaan kevään yo-juhlia. Valmistin näitä ensimmäisen kerran neljän vuotta sitten omiin yo-juhliini, hui kuinka aika menee nopeaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti