1 tl leivinjauhetta
125 g margariinia (hieman pehmeää)
½ pkt Koskenlaskija sulatejuustoa- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
- Nypi pohjan aineet tasaiseksi taikinaksi. (Jos sulatejuusto on liian kovaa, pehmennä sitä mikrossa hetken aikaa, mutta varo sormiasi tämän jälkeen.)
- Painele taikina noin 26 senttisen voidellun piirakkavuoan pohjalla ja reunoille.
Täyte
n. 200 g katkarapuja
nippu tilliä hienoksi pilkottuna
½ tl sitruunapippuria
1 prk (2 dl) kermaviiliä
2 kananmunaa
- Sekoita täytteen aineet sekaisin.
- Jos käytät jäisiä katkarapuja niin, niitä ei tavitse sulattaa.
- Kaada täyte pohjan päälle ja "hytkytä"/heiluta vuokaa mopein liikkein, jolloin täyte leviää tasaisesti.
Päälle
n. 1 dl juustoraastetta (esim. emmental)
- Ripottele pinnalle tasainen kerros juustoraastetta.
- Paista kunnes täyte on täysin hyytynyt, aikaa menee noin 30-40 minuuttia.
- Tarjoitele sopivan lämpimänä.
En viitsinyt itse alkaa kehittelemään reseptiä, vaan katseltuani ohjeita netissä päädyin tällaisen reseptiin, jonka löysin täältä. Yllätyin aivan, kuinka hyvin tuo koskenlaskijajuusto sopi pohjaan. Taidan kokeilla sitä muihinkin suolaisiin piirakoihin. Itselläni oli kovat odotukset piirakasta, koska olen aikamoinen katkarapufani ja tätä piirakkaa söinkin hyvällä omallatunnolla useamman palan :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti