perjantai 7. kesäkuuta 2013

Valkosuklaa-daimkakku


 Tämä Hellapoliisin valkosuklaa-daimkakku on varsinainen herkku, joka tuntuu maistuvan monille.

Pohja
200 g Domino Vanilja -täytekeksejä murustettuna
75 g margariinia tai voita sulatettuna

2 rkl kahvia tai maitoa
  • Sekoita keksinmurut, sulatettu rasva ja kahvi tai maito. 
  • Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.

Täyte
2 1/2 dl vispikermaa tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
100-130 g valkosuklaata

250 g maitorahkaa tai tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 liivatetta
2 rkl sitruunamehua
1 1/2  isoa Daim -suklaapatukkaa rouhittuna

  • Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. 
  • Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla, lisää rahka. 
  • Kääntele joukkoon sulatettu suklaa, lisää sitruunamehu ja daimmurut. 
  • Sulata liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä, anna jäähtyä pieni hetki. 
  • Kaada liivateneste seokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. 
  • Kaada täyte vuokaan murupohjan päälle, anna hyytyä 2-4 tuntia tai yön yli. 
  • Koristele Daim-murskalla tai suklaarouheella.
 

Itse tein kakulle pohjan marie-kekseistä. Kakku kävi myös pakastimessa ja ajatuksissani koristelin kakun daimilla ennen pakastusta. Daimit sitten hieman sulivat tuohon pinnalle. Eli, jos laittaa kakun pakkaseen niin kannattaa koristella vasta sen jälkeen.

4 kommenttia: