Tämä Hellapoliisin valkosuklaa-daimkakku on varsinainen herkku, joka tuntuu maistuvan monille.
Pohja
200 g Domino Vanilja -täytekeksejä murustettuna
75 g margariinia tai voita sulatettuna
2 rkl kahvia tai maitoa
- Sekoita keksinmurut, sulatettu rasva ja kahvi tai maito.
- Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.
Täyte
2 1/2 dl vispikermaa tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
100-130 g valkosuklaata
250 g maitorahkaa tai tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 liivatetta
2 rkl sitruunamehua
1 1/2 isoa Daim -suklaapatukkaa rouhittuna
- Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
- Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla, lisää rahka.
- Kääntele joukkoon sulatettu suklaa, lisää sitruunamehu ja daimmurut.
- Sulata liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä, anna jäähtyä pieni hetki.
- Kaada liivateneste seokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
- Kaada täyte vuokaan murupohjan päälle, anna hyytyä 2-4 tuntia tai yön yli.
- Koristele Daim-murskalla tai suklaarouheella.
Itse tein kakulle
pohjan marie-kekseistä. Kakku kävi myös pakastimessa ja ajatuksissani
koristelin kakun daimilla ennen pakastusta. Daimit sitten hieman
sulivat tuohon pinnalle. Eli, jos laittaa kakun pakkaseen niin kannattaa
koristella vasta sen jälkeen.
Vaikuttaa herkulliselta. :)
VastaaPoistaHerkullista se onkin :)
PoistaNappasin reseptin talteen. ;)
VastaaPoistaTämä resepti kannatta ehdottomasti laittaa talteen! :)
Poista