Jokunen vuosi sitten jostain lehdestä talteen otettu resepti. Leipoja oli voittanut kyseisellä kakulla jonkun kuukauden reseptikilpailun. Tämän kakun tekemisessä on monta vaihetta, mutta kyllä kakku sitten valmiina palkitsee!
Vinkki! Kakkuvuoan reunuksille kannattaa suihkauttaa vuokasprayta, jolloin reunus lähtee hyvin nätisti suoraan nostamalla. Kakun reunasta tulee myös tosi nätti.
Pohja
noin 100 g digestivekeksejä
noin 40 g voita
- Hienonna keksit ja sulata rasva.
- Sekoita keksimurut ja sulatettu rasva keskenään.
- Painele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle. (Itse teen siten, että asetan pelkän kakkuvuoan reunuksen tarjoilulautasen päälle ja painelen pohjan tähän, ettei tarvitse valmista kakkua alkaa siirtelemään)
Täyte
4 liivatelehteä
200 g tummaa suklaata (käytin maitosuklaata)
200 g maustamatonta
tuorejuustoa
1 ¼ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 keltuaista
2 valkuaista
2 dl kuohukermaa
2 rkl kiehuvaa vettä
- Upota liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Sulata suklaa varovasti mikrossa.
- Sekoita tuorejuusto, puolet sokerista, vaniljasokeri ja keltuaiset keskenään kulhossa.
- Vaahdota valkuaiset ja puolet sokerista kovaksi vaahdoksi.
- Vatkaa kerma vaahdoksi omassa kupissaan.
- Yhdistä tuorejuustoseos, suklaa, valkuaisvaahto ja kermavaahto keskenään.
- Purista liivatelehdistä kylmä vesi pois ja liuota ne kuumaan vesitilkkaan.
- Kaada hieman jäähtynyt seos ohuena nauhana täytteeseen samalla sekoittaen.
- Kaada täyte keksipohja päälle ja nosta kakku hyytymään vähintään neljäksi tunniksi tai mieluiten seuraavaan päivään.
- Irrota reunus varovasti kakun ympäriltä.
Koristeluun
Suklaarusinoita
- Kun kakku on hyytynyt, koritele se suklaarusinoilla.
blogeissakin tulisi olla tykkään nappi :). ihanan näköistä.
VastaaPoista