Isäni kertoi leiponeensa tätä piirakkaa, joten kokeilin itsekin. En olisi kyllä koskaan uskonut, että isäni alkaisi leipomaan :D Ohje on peräisin marileipoo-blogilista.
Vinkki! Tämän piirakan teossa kannattaa ensin valmistaa täyte ja vasta sen jälkeen aloittaa pohjan tekeminen. Ja, itse valmistin piirakan taikinakuoren siten, että jauhotin vähän leivinpaperia ja tein siihen pyöreän taikinakuoren. Siitä sitten kippasin leivinpaperin kanssa kannen piirakan päälle. Oli hieman hankalaa.
Pohja
250 g margariinia
2 dl sokeria
1 kananmuna
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 dl sokeria
1 kananmuna
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
- Sekoita margariini ja sokeri.
- Lisää kananmuna ja lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet.
- Vaivaa taikina kädellä kiinteäksi.
- Painele osa taikinasta vuoan pohjaan ja reunoille.
- Tee lopusta taikinasta piirakalle kansi.
Täyte
5 dl mustikkaa
1 dl sokeria
1 dl vettä
0,5 dl perunajauhoja
5 dl mustikkaa
1 dl sokeria
1 dl vettä
0,5 dl perunajauhoja
- Sekoita perunajauhot veteen kattilassa ja lisää mustikat ja sokeri.
- Lämmitä kiisseliä liedellä kunnes se on paksua.
- Anna kiisselin jäähtyä.
- Lisää täyte pohjan päälle ja nosta piirakan kansi päälle.
- Paista piirakkaa uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti