Tee ensin puolen litran pullataikina. Sillä määrällä saat tehtyä kolme pitkoa.
Vaniljatäyte
250 g vaniljarahkaa
1 kananmuna
½ dl sokeria
230 g paistonkestävää omenamarmeladia
- Sekoita rahka, muna ja sokeri keskenään.
- Kaulitse pullataikinasta leivinpaperin päällä levy.
- Levitä pullataikinalevyn päälle keskelle ensin omenamarmeladia ja sen jälkeen vaniljatäytesekoitusta.
- Leikkaa pullataikinalevyn reunat ”suikaleiksi”.
- Käännä suikaleet pullataikinalevyn keskelle ensin yksi oikealta, sitten toinen vasemmalta. Jatka kaikkien suikaleiden ajan.
- Voitele pitko lopuksi kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria.
- Paista 225 asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia.
Vaniljatäyte ja 230 g rasia marmeladia olivat juuri sopivasti riittäviä kolmen pitkon tekemiseen.
Ensin omenamarmeladi ja täyte levyn keskelle |
Hapsota reunat. Kannattaa tehdä leveämpiä kuin kuvassa |
Käännä yksi suikale ensin oikealta, sitten toinen vasemmalta |
Jatka samaa koko pitkon ajan |
Voitele kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Sen jälkeen uuniin |
Nam! |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti