perjantai 13. heinäkuuta 2012

Vaniljainen omenapullapitko



Tee ensin puolen litran pullataikina. Sillä määrällä saat tehtyä kolme pitkoa.


Vaniljatäyte
250 g vaniljarahkaa
1 kananmuna
½ dl sokeria

230 g paistonkestävää omenamarmeladia

  • Sekoita rahka, muna ja sokeri keskenään. 
  • Kaulitse pullataikinasta leivinpaperin päällä levy. 
  • Levitä pullataikinalevyn päälle keskelle ensin omenamarmeladia ja sen jälkeen vaniljatäytesekoitusta. 
  • Leikkaa  pullataikinalevyn reunat ”suikaleiksi”.
  • Käännä suikaleet pullataikinalevyn keskelle ensin yksi oikealta, sitten toinen vasemmalta. Jatka kaikkien suikaleiden ajan.
  • Voitele pitko lopuksi kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. 
  • Paista 225 asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia.

Vaniljatäyte ja 230 g rasia marmeladia olivat juuri sopivasti riittäviä kolmen pitkon tekemiseen. 

Ensin omenamarmeladi ja täyte levyn keskelle
Hapsota reunat.
Kannattaa tehdä leveämpiä kuin kuvassa
Käännä yksi suikale ensin oikealta,
sitten toinen vasemmalta
Jatka samaa koko pitkon ajan
Voitele kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria.
Sen jälkeen uuniin
 
Nam!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti