keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Suklainen tiikerikakku


200 g margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
2 ½ tl leivinjauhetta
2 tl vaniliinisokeria
3,5 dl jauhoja
1 dl maitoa
2 rkl kaakaojauhoja
noin 100 g suklaarouhetta

  • Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. 
  • Vaahdota margariini ja sokerit. 
  • Lisää kananmunat yksitellen koko ajan vatkaten. 
  • Sekoita keskenään leivinjauhe ja jauhot ja sekoita ne taikinaan maidon kanssa vuorotellen.  
  • Ota taikinasta 1/3 erilliseen kuppiin. 
  • Lisää tähän yhteen kolmasosa taikinaan kaakaojauhe ja suklaarouhe. Sekoita tasaiseksi.
  •  Nostele osa vaaleasta taikinasta vuoan pohjalle alimmaseksi kerrokseksi ja sen jälkeen nosta päälle kerros suklaista taikinaa. 
  • Laita päälle vielä loput vaaleasta taikinasta. 
  • Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia. 
  • Testaa kakun kypsyvyyttä puutikulla: jos tikkuun ei jää yhtään taikinaa, on kakku kypsä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti