Muutaman kerran olen maistanut kaupasta saatavia gluteenittomia leivonnaisia, todeten joka kerta miten pahoja ne ovat. Vaikka minulla ei keliakiaa olekaan, olen jostain syystä tykästynyt glutenittomaan leivontaan. Itse tehdyt gluteenittomat herkut ovat paljon parempia kuin ne kaupan valmiit tuotteet. Tämä ohjeen otin talteen Ullan Lempileivonnaiset-kirjasta.
Pohja
150 g voita
1 1/2 dl sokeria
2 kananmunaa
2 tl leivinjauhetta
3 1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta
- Vaahdota voi ja sokeri vaahdoksi
- Lisää kananmunat joukkoon yksitellen voimakkaasti vatkaten
- Lisää keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhe siivilän läpi varoivaisesti sekoittaen
- Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun (halkaisija n. 28 cm) piirakkavuokaan ja paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 15-20 minuuttia
Toscakuorrute
100 g voita
1 1/2 dl sokeria
2 rkl gluteenitonta jauhoseosta
2 rkl kermaa
70 g mantelilastuja
- Laita toscakuorrutteen kaikki ainekset paksupohjaiseen kattilaan ja keitä seos sakeaksi noin 15 minuuttia ajan
Päälle
3 omenaa
2 tl kanelia
- Kuori ja paloittele omenat ja aseta palat tortun päälle
- Ripottele kanelia pinnalle
- Kaada toscaseos omenapalojen päälle ja paista piirakka kypsäksi uunin alatasolla 175 asteessa noin 20-25 minuuttia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti