keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Omenakakku



Mustikka, ruis ja rypsi - voimaruokaa Suomesta on kirja, jota selailen useasti etsien tietoa terveellisestä ruoasta. Kirja pitää sisällään erilaisten ruoanvalmistuohjeiden lisäksi myös suolaisia että makeitakin leivonnaisia. Kirjan makeiden leivonnaisten osiosta löysin ohjeen tällaiseen keikautettuun omenakakuun.


Taikina
1-2 omenaa 
150 g margariinia
3/4 dl fariinisokeria
1 kananmuna
1 dl maitoa
1 dl kauraleseitä
3 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa tai vaniljasokeria
2 dl omenasosetta (miedosti sokeroitua)
  • Poista omenoista siemenkodat ja viipaloi hedelmät
  • Peitä vuoan pohja (halkaisija n. 20 cm) leivinpaperilla ja asettele omenaviipaleet pohjalle
  • Vaahdota rasva ja sokeri
  • Lisää joukkoon kananmunat, maito, leseet ja jauhot, joihin on sekoitettu mausteet ja leivinjauhe
  • Nostele taikinanokareita omenaviipaleiden päälle vuokaan ja leivitä varovasti
  • Lisää kerros omenasosetta ja lisää soseen päälle vielä loput taikinasta
  • Paista kakkua 180 asteessa noin 45 minuuttia
  • Anna kakun jäähtyä ja kumoa varovasti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti