sunnuntai 4. elokuuta 2013

Mustikkapiirakka

 
Meillä on ahkerasti poimittu marjoja ja säilötty niitä pakkaseen talvea varten. Tietenkin marjoja pitää hyödyntää kesällä myös leipomisessa. Mustikat pääsivät vuorostaan piirakan muotoon. 

Ohjeen löysin täältä. Pohjaan laitoin ohjeen mukaisesti kardemummaa, ja siitä tulikin piirakkaan aika kiva vivahde.
Pohja
100 g voita/margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa 
  • Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri.
  • Lisää kananmuna vaahtoon vatkaten.
  • Sekoita kuivat aineen keskenään ja lisää seos vaahtoon.
  • Voitele piirasvuoka ja taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
  • Paista pohjaa 200 asteessa n.10 min, kunnes se on kauniin vaaleanruskea.
  • Nosta vuoka uunista ja alenna lämpö 175 asteeseen.

Täyte
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 kananmunaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 dl mustikoita
2 rkl perunajauhoja
2 rkl sokeria
  • Vatkaa tuorejuustoon kulhossa munat ja sokerit.
  • Levitä seos piiraspohjan päälle.
  • Sekoita mustikat sekä perunajauhot kulhossa ja lisää ne tuorejuusto-sokeriseoksen päälle.
  • Ripottele sokeri (2 rkl) mustikoiden päälle.
  • Paista 30-40 minuuttia.

4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Tämä ohje oli kyllä hyvä löytö :) Pohjareseptiä tulen joskus käyttämään muissakin piirakoissa.

      Poista
  2. Yam yam, mustikkapiirakkaa en tänä kesänä olekaan vielä syönyt :P Liityin lukijaksesi Bloglovinissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vielä on kesää jäljellä, tai onhan sitä aikaa talvellakin :) Tervetuloa seurailemaan!

      Poista