Uudenvuoden Tukholman reissun tulijaiseksi löysin itselleni tukholman kirjakaupasta Ingrid Hancock Bjerknesin Cupcakes-kirjan, josta löysin tämän reseptin. Alkuperäisessä reseptissä käytettiin oreokeksejä, mutta vaihdoin ne dominoihin. Tulevaisuudessa kokeilen muitakin kirjasta löytyvää kuppikakkureseptiä, niin herkullisilta ne vaikuttivat.
16 kpl
Taikina
125 g tummaa suklaata, 70 %
90 g suolatonta voita
200 g fariinisokeria
2 kananmunaa
1 tl vaniljauutetta
150 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
2 dl maitoa
5 dominokeksiä
- Laita uuni lämpeämään 180 asteeseen.
- Sulata suklaa vesihauteessa tai varovasti mikrossa.
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja fariinisokeri.
- Lisää kananmunat yksi kerrallaan ja vatkaa kunnolla.
- Sekoita joukkoon sula suklaa ja vaniljauute.
- Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja ruokasooda keskenään omassa kupissaan.
- Lisää taikinaan kuiva-aineseos ja maito vuorotellen sekoittaen.
- Murskaa dominokeksit pussissa ja sekoita vielä keksimurut taikinaan.
- Jaa taikina muffinivuokiin ja paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
Kuorrute
150 g suolatonta voita
450 g tomusokeria (itse taisin laittaa paljonpaljon vähemmän)
1/2 tl vaniljasokeria
1/2 dl maitoa
6 dominokeksiä
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri.
- Lisää vaniljasokeri ja maito.
- Murenna keksit pussissa ja sekoita kuorrutteen joukkoon.
- Pursota kuorrutetta jäähtyneiden kuppikakkujen päälle.
Koristelu
8 dominokeksiä
- Puolita dominokeksit ja koristele jokainen kuppikakku puolikkaalla dominolla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti