perjantai 8. maaliskuuta 2013

Keksikuppikakut


Uudenvuoden Tukholman reissun tulijaiseksi löysin itselleni tukholman kirjakaupasta Ingrid Hancock Bjerknesin Cupcakes-kirjan, josta löysin tämän reseptin. Alkuperäisessä reseptissä käytettiin oreokeksejä, mutta vaihdoin ne dominoihin. Tulevaisuudessa kokeilen muitakin kirjasta löytyvää kuppikakkureseptiä, niin herkullisilta ne vaikuttivat.
16 kpl
Taikina
125 g tummaa suklaata, 70 %
90 g  suolatonta voita
200 g fariinisokeria
2 kananmunaa
1 tl vaniljauutetta
150 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
2 dl maitoa
5 dominokeksiä 
  • Laita uuni lämpeämään 180 asteeseen. 
  • Sulata suklaa vesihauteessa tai varovasti mikrossa. 
  • Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja fariinisokeri.
  • Lisää kananmunat yksi kerrallaan ja vatkaa kunnolla. 
  • Sekoita joukkoon sula suklaa ja vaniljauute. 
  • Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja ruokasooda keskenään omassa kupissaan.  
  • Lisää taikinaan kuiva-aineseos ja maito vuorotellen sekoittaen.
  • Murskaa dominokeksit pussissa ja sekoita vielä keksimurut taikinaan.
  • Jaa taikina muffinivuokiin ja paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
Kuorrute
150 g suolatonta voita
450 g tomusokeria (itse taisin laittaa paljonpaljon vähemmän)
1/2 tl vaniljasokeria
1/2 dl maitoa
6 dominokeksiä
  • Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri. 
  • Lisää vaniljasokeri ja maito. 
  • Murenna keksit pussissa ja sekoita kuorrutteen joukkoon. 
  • Pursota kuorrutetta jäähtyneiden kuppikakkujen päälle. 

Vinkki! Keksit kannattaa murentaa tarpeeksi pieniksi muruiksi, jotta murut menevät tyllan läpi.
Koristelu
8 dominokeksiä
  • Puolita dominokeksit ja koristele jokainen kuppikakku puolikkaalla dominolla.


Mukavaa viikonloppua jokaiselle! Oma viikonloppuni kuluu lähinnä kansalaisopiston voileipäkakkukurssin merkeissä. Saapi nähdä mitä herkkuja siellä saadaan aikaiseksi :)
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti