Tammikuussa leivoin tämän persikkapiirakan. Silloin aurinko paistoi niin ihanasti, jonka takia mieleni teki tehdä jotain säähän sopivaa, eli iloista ja aurinkoista. Nuo persikat siis väriltään muistuttavat paljon aurinkoa, ainakin omasta mielestäni :) Leivotaan-lehdestä (4/2012) löytyi tämä yksinkertainen ohje kyseiseen piirakkaan.
Pohja
2 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
75 g voita
1 keltuainen
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Nypi jauhot, sokeri, voi ja keltuainen taikinaksi.
- Painele taikina piirakkavuokaan, jonka halkaisija on noin 24 cm.
- Paista pohjaa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
Täyte
3 persikkaa, säilyke tai tuore
2 dl creme fraichea
2 munaa
3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
- Viipaloi persikat ja asettele ne lämpimän piirakkapohjan päälle.
- Sekoita täytteen muut ainekset keskenään ja kaada seos persikoiden päälle.
- Paista piirakkaan noin 25 minuuttia.
- Anna piirakan jäähtyä ja tarjoile kermavaahdon kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti