lauantai 5. tammikuuta 2013

Poropiirakka


Poropiirakka on ehdottomasti yksi suosikkini suolaisista piirakoista. Ajan myötä reseptistäni on muokkautunut tälläinen. Joskus lisäsin täytteeseen myös parsakaalia ja juustoleivän tilalla käytin fetaa.
Pohja
250 g maitorahkaa
250 g margariinian tai voita
1-2 tl leivinjauhetta
4-4½ dl jauhoja
  • Sekoita pehmeä rasva ja rahka tasaiseksi. 
  • Lisää jauho-leivinjauheseos. 
  • Sekoita tasaiseksi taikinaksi. 
  • Anna taikinan levätä kylmässä noin puoli tuntia ennen käyttöä.
  • Painele jauhojen avulla pellille.
(Pohjan ohje Kotiruoka-kirjasta)



Täyte
2 purjoa
200 g leipäjuustoa
n. 250 g kylmäsavupororouhetta
2,5 dl ruokakermaa
4 munaa
1,5 dl juustoraastetta
  • Pilko purjo ja kuutioi leipäjuusto. 
  • Sekoita kulhossa keskenään kaikki ainekset ja kaada täyte pohjan päälle. 
  • Paista 225 asteessa noin 20-30 minuuttia.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti