Poropiirakka on ehdottomasti yksi suosikkini suolaisista piirakoista. Ajan myötä reseptistäni on muokkautunut tälläinen. Joskus lisäsin täytteeseen myös parsakaalia ja juustoleivän tilalla käytin fetaa.
Pohja
250 g maitorahkaa
250 g margariinian tai voita
1-2 tl leivinjauhetta
4-4½ dl jauhoja
- Sekoita pehmeä rasva ja rahka tasaiseksi.
- Lisää jauho-leivinjauheseos.
- Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Anna taikinan levätä kylmässä noin puoli tuntia ennen käyttöä.
- Painele jauhojen avulla pellille.
Täyte
2 purjoa
200 g leipäjuustoa
n. 250 g
kylmäsavupororouhetta
2,5 dl ruokakermaa
4 munaa
1,5 dl juustoraastetta
- Pilko purjo ja kuutioi leipäjuusto.
- Sekoita kulhossa keskenään kaikki ainekset ja kaada täyte pohjan päälle.
- Paista 225 asteessa noin 20-30 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti