maanantai 25. kesäkuuta 2012

Omenapiirakka


Pohja (n.24 cm vuokaan)
3 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaurahiutaleita
1,5, dl sokeria
150 g margariinia
1 tl vaniliinisokeria
1 tl leivinjauhetta
¾ dl maitoa
1 kananmuna      

  • Sekoita keskenään jauhot, kaurahiutaleet, sokeri, vaniliinisokeri ja leivinjauhe. 
  • Lisää joukkoon margariini ja nypi taikina tasaiseksi seokseksi.
  • Lisää maito ja kananmuna kevyesti sekoittaen. 
  • Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle.

Päälle
Omenalohkoja
Kanelia
Sokeria

  • Kuori ja paloittele omenat. 
  • Asettele omenalohkot taikinan päälle. 
  • Ripottele päälle kanelia ja sokeria. 
  • Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti