tiistai 9. lokakuuta 2012

Porkkanakakku



Ajattelin, että voisi olla helppoa harjoitella tuota koripunoksen tekemistä tasaiselle pohjalle päältä päin. Sittenpä löysin tämän porkkanakakun reseptin ja kokeilin kuorrutteen pursottamista tähän. En ollut aiemmin sitä kokeillut ja siltä se kyllä näyttääkin, että vaatis vielä harjoittella :)

Taikina
4 kananmunaa
250 g sokeria
2 dl öljyä
300 g vehnäjauhoja
3/4 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 tl kanelijauhetta
400 g porkkana raastetta
55 g saksanpähkinöitä hienonnettuna (hasselpähkinä käy myös)

  • Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon öljy.   
  • Yhdistä keskenään jauhot, suola, leivinjauhe, sooda ja kaneli, kaada munaseokseen ja sekoita huolellisesti. 
  • Lisää porkkanaraaste ja hienonnetut pähkinät. Käytä sähkövatkainta ja pyöräytä sillä taikina ripeästi tasaiseksi seokseksi. 
  • Voitele ja jauhota n. 26 cm:n kakkuvuoka.
  • Kaavi taikina kakkuvuokaan ja paista 180-asteessa 45 min, tai niin kauan että koeteltaessa tikulla kakun keskiosaa, yhtään taikinaa ei tartu tikkuun. Tarkoitus on, että kakku kohoaa uunissa hyvin korkeaksi.  
  • Anna kakun jäähtyä hieman, ennen kuin siirrät sen lautaselle.

Kuorrute
180 g pehmennyttä voita
250 g tomusokeria
200 g tuorejuustoa
2tl vaniliinisokeria
  • Sillä välin kun kakku on uunissa, valmista kuorrute. 
  • Vatkaa keskenään voi ja tomusokeri. 
  • Lisää joukkoon tuorejuusto ja vanillinisokeri nopeasti pyöräyttäen. 
  • Kun kakku on jäähtynyt, levitä  tai pursota kuorrute kakun päälle
  • Ripottele pinnalle saksanpähkinämurua.
(Ohje: chocomum)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti