Valmista ensin pullataikina.
Täyte
250 g maitorahkaa
½ dl kuohukermaa
1 muna
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
Tarvitset lisäksi muutaman omenan ja niiden päälle kanelia ja sokeria.
- Pingota pyöreän kakkuvuoan pohjalle leivinpaperi.
- Voitele (ja jauhota) myös vuoan reunat.
- Valmista pullataikinasta pyöreä kakkuvuoan kokonainen taikinapala ja aseta se vuoan pohjalle.
- Valmista pullataikinasta kaksi pitkulaa, jotka kiedot toistensa ympärille.
- Asettele pitkula vuoan reunalle.
- Kuori omenat, pilko ne kuutioiksi ja laita vuokaan.
- Ripottele päälle kanelia ja sokeria.
- Valmista täyte sekoittamalla kaikki ainesosat yhteen ja kaada se omenoiden päälle.
- Voitele piirakan reunat kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria.
- Paista 175 asteessa noin 30-35 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti