tiistai 4. syyskuuta 2012

Omenarahkapiirakka





 Valmista ensin pullataikina.

Täyte
250 g maitorahkaa
½ dl kuohukermaa
1 muna
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Tarvitset lisäksi muutaman omenan ja niiden päälle kanelia ja sokeria.


  • Pingota pyöreän kakkuvuoan pohjalle leivinpaperi. 
  • Voitele (ja jauhota) myös vuoan reunat. 
  • Valmista pullataikinasta pyöreä kakkuvuoan kokonainen taikinapala ja aseta se vuoan pohjalle. 
  • Valmista pullataikinasta kaksi pitkulaa, jotka kiedot toistensa ympärille.
  • Asettele pitkula vuoan reunalle. 
  • Kuori omenat, pilko ne kuutioiksi ja laita vuokaan. 
  • Ripottele päälle kanelia ja sokeria. 
  • Valmista täyte sekoittamalla kaikki ainesosat yhteen ja kaada se omenoiden päälle. 
  • Voitele piirakan reunat kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. 
  • Paista 175 asteessa noin 30-35 minuuttia. 
(Apuna toimi Pieni Pullakirja)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti