Pohja
250 g voita/margarrinia
2 dl sokeria
4 keltuaista
2 3/4 dl jauhoja
1 dl perunajauhoja
2 ½ tl leivinjauhetta
2 tl vaniliinisokeria
1 dl maitoa
- Vaahdota voi ja sokeri.
- Lisää joukkoon keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon maidon kanssa vuorotellen.
- Sekoita tasaiseksi.
- Levitä taikina pellille.
Raparperi-marenkitäyte
3 isoa raparperin vartta
4 valkuaista
3 dl sokeria
2 tl vaniliinisokeria
- Paloittele raparperin varret paloiksi ja ripottele ne pohjan päälle.
- Vaahdota valkuaiset vaahdoksi ja lisää vaahtoon pikkuhiljaa sokerit koko ajan vatkaten.
- Levitä marenkitäyte raparperien päälle.
- Paista piirakka 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti