torstai 5. heinäkuuta 2012

Raparperi-marenkipiirakka

Aloitin pari päivää sitten muutaman viikon kesätyöt ja joku työntekijöistä oli jättänyt kahvihuoneen pöydälle useamman kopion tällaisestä reseptistä. Päätinpä sitten kokeilla ja maistella :)


 


Pohja
250 g voita/margarrinia
2 dl sokeria
4 keltuaista
2 3/4 dl jauhoja
1 dl  perunajauhoja
2 ½ tl leivinjauhetta
2 tl vaniliinisokeria
1 dl maitoa

  • Vaahdota voi ja sokeri. 
  • Lisää joukkoon keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten. 
  • Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon maidon kanssa vuorotellen. 
  • Sekoita tasaiseksi.
  • Levitä taikina pellille.

Raparperi-marenkitäyte
 3 isoa raparperin vartta
4 valkuaista
3 dl sokeria
2 tl vaniliinisokeria

  • Paloittele raparperin varret paloiksi ja ripottele ne pohjan päälle. 
  • Vaahdota valkuaiset vaahdoksi ja lisää vaahtoon pikkuhiljaa sokerit koko ajan vatkaten. 
  • Levitä marenkitäyte raparperien päälle.
  • Paista piirakka 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti