tiistai 19. helmikuuta 2013

Hasselpähkinäbrowniet


Elämäni ensimmäistä kertaa sekä maistelin että leivoin brownieta. Eikä myöskään taida jäädä viimeiseksikään kerraksi. Ehkä tästä alkaakin täydellisen browniereseptin metsästys! Resepti on peräisin kirjasta Suklaa - Kultainen kirja.

150 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
60 g voita
200 g tummaa fariinisokeria
1 suuri kananmuna
1 tl vanilja-aromia
180 g tummasuklaahippuja
100 g karkeaksi rouittuja hasselpähkinöitä
  • Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. 
  • Vuoraa suorakulmionmuotoinen vuoka (20cm) leivinpaperilla. 
  • Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola yhteen. 
  • Mittaa voi keskikokoiseen kattilaan ja laita se liedelle keskilämmölle. Sulata kunnes voi ruskistuu, eli n. 3-5 minuuttia. Anna voin hieman jäähtyä. 
  • Lisää muna, sokeri, vanilja ja jauhoseos voin joukkoon ja vatkaa seosta kevyesti. 
  • Sekoita joukkoon puolet suklaasta ja puolet pähkinöistä. 
  • Lusikoi taikina vuokaan ja ripottele päälle loput suklaahiput ja pähkinärouhe. 
  • Paista kunnes levy on jähmettynyt keskeltä, eli n. 25-30 minuuttia ja levyn keskelle työnnetty hammastikku jää hieman tahmeaksi. 
  • Anna brownien jäähtyä vuoassa noin puoli tuntia ennen tarjoilua. 

Browniepalat kuivuivat aika nopeasti, mutta käytin niitä sitten vähän aikaa mikron lämmössä ja ne olivat sen jälkeen melkein kuin tuoreita.

Olisiko kellään suositeltavaksi hyvää browniereseptiä? :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti