tiistai 1. tammikuuta 2013

Valkosuklaaunelma



Tällaista valkosuklaakakkua oli myös tarjolla valmistujaisjuhlissani.

Pohja
175 g cappucino täytekeksejä
50 g magariinia
  • Murskaa keksit.  
  • Sulata rasva ja sekoita keksimurskan kanssa. 
  • Painele vuoan/tarjoilualustan pohjalle.

Valkosuklaatäyte
5 dl kermaa
400 g maustamatonta rahkaa
250 g valkosuklaata
3 rkl sitruunamehua
Tomusokeria
7 liivatetta

  • Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. 
  • Sulata valkosuklaa. 
  • Vaahdota kerma kuohkeaksi vaahdoksi. 
  • Sekoita joukkoon rahka sekä sula valkosuklaa. 
  • Mausta sitruunamehulla ja tomusokerilla mielesi mukaisesti. 
  • Kiehauta vettä ja sulata liivatelehdet tilkassa kehuvaa vettä. 
  • Kaada liivateneste sekoittaen täytteeseen. 
  • Kaada täyte keksipohjan päälle vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli tai vähintään neljä tuntia.
Koristelin kakun puolukoilla ja päälle tein koristeeksi sokerimassasta joulutähden.

1 kommentti: