tiistai 22. tammikuuta 2013

Suklaa-kaurakeksit


Sain joululahjaksi ihanan suklaakirjan nimeltä Suklaa - Kultainen kirja. Kirjassa on siis yli 300 erilaista suklaareseptiä. Repetejä löytyy joka lähtöön: on mm. keksejä, muffineja, piirakoita, makeisia, täytekakkuja ja juomia. Ja miettikää, jokaiseen reseptiin liitty suklaa, nam! Reseptien vaikeusaste liikkuu helposta hieman vaativimpiin. On varma, että yli 300 reseptin joukosta tulen kokeilemaan useampaa ja laitan niitä tänne nähtävälle. Lähdin liikkeelle näistä helpoista suklaa-kaurakekseistä, joita tulee noin 30 kpl.

330 g kaurahiutaleita
200 g tummaa fariinisokeria
100 g hienoasokeria
2 rkl vehnäjauhoja
1/4 tl suolaa
330 g voita sulatettuna
1 suuri kananmuna
1 tl vanilja-aromia
90 g tummasuklaahippuja
  • Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. 
  • Sekoita kaurahiutaleet, molemmat sokerit, jauhot ja suola yhteen suuressa kulhossa. 
  • Tee seoksen keskelle kuoppa ja sekoita joukkoon sula voi, muna ja vanilja. 
  • Lisää taikinaan suklaahiput ja sekoita huolellisesti. 
  • Nostele ruokalusikan avulla taikinanokareita pelille. 
  • Paista keksejä, kunnes ne ruskistuvat eli noin 8-10 minuuttia. 
  • Anna keksien jäähtyä pellillä, kunnes ne hieman kovettuvat, noin 5 minuuttia. 
  • Nostele keksit ritilälle jäähtymään.



2 kommenttia:

  1. Näyttävät ihanilta nämä pikkuleivät! Ja koska pidän suklaasta, niin ehdottomasti kokeilen näitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Omasta mielestäni maistuivat parhaimmilta jääkaappikylminä :)

      Poista