Runebergin päivää vietetään 5.2, jolloin on tapana syödä Runebergin torttuja. Tämän reseptin löysin pirkka.fi-sivustolta. Itse tein runebergin tortut muffinivuokaan, jonka ansiosta leivokset näyttävät edes jokseenkin aidoilta Runebergin tortuilta. Käänsin myös leivoksien hattuosat alaosiksi, jotta pintapuoli olisi tasainen.
Noin 12-15 kpl
Taikina
2 dl (n.80 g) manteleita jauhettuna
2 dl (n.110g) kaurakeksejä, jauhettuna
200 g margariinia tai voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
3/4 dl kevytkermaa
- Jauha mantelit ja keksit hienoksi monitoimikoneella.
- Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi.
- Lisää munat yksi kerrallaan vatkaten.
- Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kardemumma keskenään.
- Lisää jauhoseos taikinaan koneen käydessä puolella nopeudella.
- Lisää keksimurut, mantelit ja kerma. Sekoita, mutta vältä turhaa sekoittamista.
- Voitele muffinipelti huolellisesti ja lusikoi taikina muffinivuokiin.
- Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 13-15 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.
Kostutusliemi
2 dl vettä
1/2 dl sokeria
muutama tippa rommiaromia
- Kiehauta vesi ja liuota siihen sokeri.
- Mausta rommiaromilla.
- Irrota tortut vuoasta ja kostuta ne rommiliemellä pullasudin avulla heti uunista ottamisen jälkeen.
Pinnalle
vadelmahilloa
valmista sokerikuorrutetta
- Lisää torttujen keskelle vadelmahilloa.
- Pursota sokerikuorrutetta renkaaksi hillon ympärille.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti