maanantai 4. helmikuuta 2013

Runebergin tortut

Runebergin päivää vietetään 5.2, jolloin on tapana syödä Runebergin torttuja. Tämän reseptin löysin pirkka.fi-sivustolta. Itse tein runebergin tortut muffinivuokaan, jonka ansiosta leivokset näyttävät edes jokseenkin aidoilta Runebergin tortuilta. Käänsin myös leivoksien hattuosat alaosiksi, jotta pintapuoli olisi tasainen.

Noin 12-15 kpl
Taikina
2 dl (n.80 g) manteleita jauhettuna
2 dl (n.110g) kaurakeksejä, jauhettuna
200 g margariinia tai voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
3/4 dl kevytkermaa
  • Jauha mantelit ja keksit hienoksi monitoimikoneella. 
  • Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. 
  • Lisää munat yksi kerrallaan vatkaten. 
  • Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kardemumma keskenään. 
  • Lisää jauhoseos taikinaan koneen käydessä puolella nopeudella. 
  • Lisää keksimurut, mantelit ja kerma. Sekoita, mutta vältä turhaa sekoittamista.
  • Voitele muffinipelti huolellisesti ja lusikoi taikina muffinivuokiin. 
  • Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 13-15 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.

Kostutusliemi
2 dl vettä
1/2 dl sokeria
muutama tippa rommiaromia

  • Kiehauta vesi ja liuota siihen sokeri.
  • Mausta rommiaromilla. 
  • Irrota tortut vuoasta ja kostuta ne rommiliemellä pullasudin avulla heti uunista ottamisen jälkeen. 

Pinnalle
vadelmahilloa
valmista sokerikuorrutetta
  • Lisää torttujen keskelle vadelmahilloa.
  • Pursota sokerikuorrutetta renkaaksi hillon ympärille. 























Ei kommentteja:

Lähetä kommentti