sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Laskiaispullat



Näin laskiaissunnuntaina aloin leipomaan laskiaispullia kermavaahdon ja hillon kera. Mukava herkutella sisällä pullien ja kuuman teen kanssa, kun ulkona tuiskuttaa lunta.

Taikina
  • Valmista ensin pullataikina. Ohjeen löydät tästä. 
  • Leivo valmiista taikinasta tanko ja leikkaa se yhtä suuriin paloihin. 
  • Pyöritä taikinapaloista pyöreitä pullia käsiesi välissä tai pöytää vasten. 
  • Anna pullien kohota liinan alla noin 10 minuuttia. 
  • Voitele pullat kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. 
  • Paista 225 asteessa noin 8-10 minuuttia.


Täyte
2 dl vispikermaa + sokeria
mansikkahilloa (tai vadelmahilloa)

  • Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se sokerilla. 
  • Leikkaa hieman jäähtyneille pullille kansi. 
  • Täytä pullat hillolla ja kermavaahdolla (pursottaen tai lusikoiden). 
  • Laita pullien kannet paikoilleen.
Käytin vadelmahilloa mansikkahillon sijaan. Hilloa laitoin tuollaisen nokareen tuohon pullan keskelle. Toki sitä olisi myös voinut levittää koko pullan päälle. Kermaa sitten pursotin renkaaksi hillon ympärille. Jossain tuli vastaan, että pulliin oli kaiverrettu kolot täytteelle, mutta itse en viitsinyt niin alkaa tekemään. Tällaisia simppelejä pullia :)


Mukavaa sunnuntaita kaikille!

2 kommenttia:

  1. oi kuinka herkullisen näköisiä :) ja mukavan ykstyiskohtainen ohje :). mulla taitaa jäädä laskiaispullat tänä vuonna tekemättä. :) mutta kuvia on kiva kattoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! :) Pullapäivähän voisi olla vaikka joka päivä, ilman kermavaahtoa ja hilloa tai niiden kanssa. Ainakin itselleni ne maistuvat sen verran hyvin :D

      Poista