keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Yrttinen kinkkupiirakka



Pohja
250 g maitorahkaa
250 g margariinian tai voita
1-2 tl leivinjauhetta
4-4½ dl jauhoja

  • Sekoita pehmeä rasva ja rahka tasaiseksi. 
  • Lisää jauho-leivinjauheseos. 
  • Sekoita tasaiseksi taikinaksi. 
  • Anna taikinan levätä kylmässä noin puoli tuntia ennen käyttöä.
  • Painele jauhojen avulla pellille.
(Kotiruoka)


Täyte
Kinkkusuikaleita
1 purjo
Kirsikkatomaatteja
200 g yrttitarha tuorejuustoa
3 kananmunaa
2 ½ dl maitoa/vettä
noin 2-3 dl juustoraastetta
Yrttistä pippurimaustetta

  • Pilko purjo ja puolita kirsikkatomaatit. 
  • Levitä kinkkusuikaleet sekä purjo ja kirsikkatomaatit pohjan päälle. 
  • Sekoita kulhossa tuorejuusto, kananmunat, neste, juustoraaste sekä makusi mukaan yrittistä pippurimaustetta. 
  • Kaada seos pohjan ja täytteiden päälle.
  • Paista 225 asteessa noin 20-30 minuuttia.



4 kommenttia:

  1. oi että, onpa ihastuttavan kuuloinen resepti :) tätä voisi kokeilla piakkoin, olen suolaisten piirakoiden ystävä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Tännekin päin maistuu suolaiset piirakat. Tämä oli hyvää, mutta jos haluaa jotain tosi yrttistä tai enemmän yrttien makua niin kannattaa kyllä lisätä respetiin vielä jotain :)

      Poista
  2. Oih, tämä vaikuttaa hyvältä! Ohje talteen ja kokeilemaan!!

    VastaaPoista