lauantai 16. kesäkuuta 2012

Mustikkarahkapiirakka




Pohja (Riittää hyvin noin 24 cm piirakkavuokaan)
1,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl grahamjauhoja
1,5 dl sokeria
150 g margariinia
1 tl vaniliinisokeria
1 tl leivinjauhetta
¾ dl maitoa
1 kananmuna                                     

  • Sekoita keskenään jauhot, sokeri, vaniliinisokeri ja leivinjauhe. 
  • Lisää joukkoon margariini ja nypi taikina tasaiseksi seokseksi. 
  • Lisää maito ja kananmuna kevyesti sekoittaen.
  • Levitä voidellun piirakkavuoan pohjalle.

Täyte
250 g maitorahkaa
125 g vaniljarahkaa
½ dl sokeria
mustikoita
  • Sekoita rahkat, sokeri ja mustikat (itse laitoin noin 2-3 dl) keskenään.
  • Levitä täyte pohjan päälle.
  • Paista uunissa 225 asteessa noin 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti