perjantai 29. kesäkuuta 2012

Appelsiinisuklaajuustokakku



Tämä juustokakku on tehty kakkuvuokaan, joka on halkaisijaltaan 16 cm.

Keksipohja
noin 100 g keksejä
noin 50 g voita/margariinia

  • Murskaa keksit. 
  • Sulata rasva ja sekoita keksimurskan kanssa tasaiseksi. 
  • Painele vuoan pohjalle.

Täyte
2,5 dl flora vispiä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
noin 150 g maraboun appelsiinikrokanttisuklaata
4 rkl appelsiini marmeladia
sokeria
4 liivatelehteä

  • Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. 
  • Vaahdota flora vispi kuohkeaksi. 
  • Sekoita joukkoon maustamaton tuorejuusto ja appelsiini marmeladi. 
  • Sulata suklaa varovasti mikrossa ja sekoita sula suklaa täytteeseen. 
  • Mausta sokerilla oman maun mukaisesti. 
  • Kiehauta vettä ja sulata liivatelehdet kuumassa vedessä. Kaada täytteeseen sekoittaen. 
  • Kaada täyte keksipohjan päälle vuokaan.
  •  Laita jääkaappiin hyytymään yön yli tai noin neljäksi tunniksi.
  •  Irrota kakusta veitsellä reunoja, joten saat poistettua irtoreunat kakun ympäriltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti